FOKUS PÅ MENTAL SUNDHED

Erhvervslivet drager nogle gange sammenligninger og erfaringer fra sportens verden og i forhold til det mentale tænker jeg, at mange blandt andet vil kunne blive inspireret af, hvordan vores dygtige sportsudøvere har trænet sig selv til at modstå udfordrende situationer og samtidig kunne præstere under et enormt pres.

Der er i forbindelse med valget talt meget om mental sundhed og de unges mentale udfordringer, men det er ikke kun de unge der er udfordret.

Ifølge Sundhedsstyrelsen og Verdenssundhedsorganisationen WHO defineres det at være mental sund som en tilstand hvor man trives, fordi man udvikler og udfolder sine evner, kan håndtere dagligdags udfordringer og stress samt kan indgå i positive sociale relationer og bidrager til fællesskabet.

Mental sundhed handler således både om fraværet af psykiske sygdomme men også om at have ressourcer og evner til at udvikle sig mentalt og klare udfordringer i både sit privat- og arbejdsliv.

I en analyse fra 2016 udarbejdet af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø for Velliv Foreningen er der blandt andet rapporteret følgende tal fra erhvervsaktive danskere:

14,4 % har haft angstsymptomer

28,9 % lider af søvnbesvær

15,6 % har følt sig stressede

10,9% oplever depressive symptomer

Og en undersøgelse fra 2015 lavet af partnerskabet “Sammen om mental sundhed” viser, at den mentale sundhed også er udfordret i SMV’er. 
58% af de ansatte i denne gruppe af virksomheder havde oplevet mentale sundhedsproblemer på deres arbejdsplads. 
Det tal har været stigende i 2017 til 63% - man kan desværre nok kun frygte, hvordan det vil se ud her 5 år senere, hvis den samme undersøgelse blev lavet.

Så JA - der bør helt sikkert være mere fokus på mental sundhed igennem læring, forebyggelse og fastholdelse i både skoler og virksomheder.

Erhvervslivet drager nogle gange sammenligninger og erfaringer fra sportens verden og i forhold til det mentale tænker jeg, at mange blandt andet vil kunne blive inspireret af, hvordan vores dygtige sportsudøvere har trænet sig selv til at modstå udfordrende situationer og samtidig kunne præstere under et enormt pres.

Læring og inspiration kan opnås på mange måder, så længe vi har fokus på det.

Book en gratis samtale

Du er altid velkommen til at kontakte mig – du skal blot udfylde denne formular, så kontakter jeg dig med henblik på en uforpligtende snak, hvor vi sammen finder ud af, hvad jeg kan gøre for dig. 

14 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.