En kamp ad gangen

En kamp ad gangen - det hører vi ofte dygtige sportsudøvere udtale. De har fokus på en kamp ad gangen og måske bare et slag ad gangen – hvad kan vi lære af det, som vi kan overføre til os selv? FOKUS

Der er mange mentale redskaber der kan overføres fra sportens verden til privat- og erhvervslivet og det er blandt andet ”fokus på en kamp ad gangen”.

Vi lærer af de tidligere kampe og tager erfaringen med videre – de tabte kampe skal udvikle os og gøre os bedre, de vundne kampe giver tillid til, at vi kan gøre det igen. 

Hvilke opgaver vil du gerne være bedre til at løse?
Oplever du at gå ind til opgaver med et mindset om, hvad der gik galt sidst og måske frygter det samme vil ske igen?

Igennem coaching og mentaltræning kan jeg hjælpe dig til at have fokus på opgaven og den løsning du gerne vil arbejde hen imod.

Meget handler om fokus – hvad fokuserer du på, når du står overfor en stor opgave, en ny opgave eller måske bare dagligdagens opgaver. 

Er det frygten for at fejle fordi du har fokus på en opgave, hvor du ikke synes du leverede optimalt eller er det en negativ indre dialog du oplever – måske begge dele i forlængelse af hinanden.

Forestil dig en sportsudøver der går ind til en vigtig kamp - med fokus på en kamp som udøveren spillede sidst og tabte. Det vil naturligvis aldrig være optimalt da man vil fylde sig selv med dårlig energi, usikkerhed og manglende tillid til at kunne løse opgaven optimal. 

Derfor vælger dygtige sportsudøvere altid at tage læringen med fra de tabte kampe og har fokus på det, der skal til for at gøre dem bedre. - Når de så går ind til den næste kamp, er det et bevidst fokus på deres stærke sider og hvordan kampen skal spilles for at vinde. 

Det samme gør sig gældende hvis de bliver spurgt ind til fremtidige kampe – det får man typisk ikke noget svar på udover at ”jeg tager en kamp ad gangen”. Igen et bevidst fokus på det de kan arbejde med her og nu og ikke hvad der måske kommer på et senere tidspunkt.

De teknikker som sportsudøvere bruger kan selvfølgelig også bruges i erhvervslivet – det er udelukkende et spørgsmål om træning og et bevidst fokus på det du gerne vil arbejde henimod.

Hvis du er blevet nysgerrig på, hvordan et bevidst fokus/øget bevidsthed kan hjælpe dig eller dine kollegaer så kontakt mig gerne og hør mere om, hvordan jeg kan hjælpe.

 

Book en gratis samtale

Du er altid velkommen til at kontakte mig – du skal blot udfylde denne formular, så kontakter jeg dig med henblik på en uforpligtende snak, hvor vi sammen finder ud af, hvad jeg kan gøre for dig. 

2 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.